Клем-чаудер з кнелями з кальмара і копченими мідіями

16

Крок за кроком:1. Обсмажуємо на невеликій кількості рослинного масла дрібно нарізані овочі: цибуля, морква, селера, картопля. Додаємо чебрець.2. В окремій каструлі розігріваємо 3 столові ложки вершкового масла, обсмажуємо в ньому пару столових ложок борошна.3. У каструлю потроху заливаємо молоко, активно перемішуючи. Скільки молока-дивіться по консистенції, але суп повинен бути досить густим.4. Доводимо до кипіння, солимо, перчимо. Якщо суп аж надто густий, додайте молока.5. Додаємо овочеву масу, варимо до готовності. Якщо суп густий, можна додати трохи винного оцту-стабілізоване борошном молоко не згорнеться.6. Для кнелей з кальмара потрібні тільки кальмари і сіль. Очищені кальмари пробиваємо блендером, солимо. Далі два варіанти: або закладаємо кнелі в гарячий суп прямо так, формуючи чайною ложкою, або попередньо обсмажуємо у фритюрі. До речі, другий варіант – ще й відмінна закуска до пива.7. Збираємо суп: в ще киплячий закладаємо сирі або фритюрні кнелі з кальмара, розливаємо по тарілках, додаємо копченості мідії (дивіться, щоб не було осколків стулок) і обсмажений бекон.