Картопля по-французьки з фаршем: покроковий рецепт

11

вважаєте, що з фаршу не вийде вишукане блюдо? помиляєтеся: картопля по-французьки з фаршем переконає вас в зворотному. Блюдо прикрасить сімейну трапезу і стане яскравим акцентом святкового столу. Скористайтеся нашими рецептами картоплі по-французьки і приготуйте кулінарний шедевр.

Картопля по-французьки з фаршем в духовці: рецепт

Страви з фаршу в духовці виходять соковитими і апетитними. Картопля по-французьки не виняток.

Рецепт цього витонченого страви має аристократичне коріння: картопля по-французьки винайшов кухар з франції у.дюбуа спеціально для графа олексія орлова ще в xix столітті. Згодом фарш з картоплею в духовці став невід’ємним атрибутом його кухні.

Як приготувати картоплю з фаршем в духовці? знадобляться такі продукти:

  • 5-6 середніх картоплин;
  • 300 г яловичого фаршу;
  • цибуля ріпчаста;
  • 250 г твердого сиру;
  • майонез (домашній або магазинний);
  • масло рослинне;
  • перець і сіль за смаком;
  • зелень.

При бажанні додайте в блюдо улюблені спеції. Фарш приготуйте самостійно, а якщо немає такої можливості, беріть покупної.

Приготуйте картоплю з фаршем в духовці за такою схемою:

  1. помийте і почистіть картоплю, потім опустіть його в ємність з підсоленою водою на 10 хвилин. Потім наріжте картоплю тонкими кружечками, як чіпси.
  2. цибулю поріжте півкільцями.
  3. форму змастіть рослинною олією.
  4. поперчіть і посоліть фарш, розподіліть його рівномірно за формою.
  5. зверху фарш посипте цибулею. Він повинен покрити всю поверхню м’яса.
  6. на цибулю покладіть шматочки картоплі, посоліть, поперчіть і додайте спеції.
  7. намажте майонезом картоплю, прогалин залишатися не повинно.
  8. розігрійте духовку до 200 градусів і відправляйте в неї блюдо на півгодини.
  9. натріть сир на велику тертку.
  10. дістаньте картоплю з фаршем з духовки, посипте майонез тертим сиром і відправляйте назад.

Якщо картопля стала м’якою, а сир покрився апетитною скоринкою, страва готова. Посипте картоплю по-французьки зеленню і подавайте до столу. Блюдо поєднується з будь-якими овочами і салатами.

читайте також: камді ча: картопля по-корейськи

Картопля по-французьки з фаршем: рецепт на свято

Якщо хочете приготувати урочисту страву, яка приємно здивує гостей, то скористайтеся святковим рецептом картоплі по-французьки.

Отже, візьміть:

  • 400 г домашнього яловичого фаршу;
  • 5 середніх картоплин;

  • 200 г свіжих печериць;
  • твердий сир;
  • вершкове масло;
  • цибулину; огірок;
  • рослинна олія;
  • 200 г сметани;
  • очищений арахіс;
  • сіль, перець і улюблені спеції.

Попередньо посоліть і поперчіть фарш. При бажанні додайте в нього пропущений через прес часник — це додасть страві гостроти і пікантності. Печериці можна замінити лісовими грибами.

Картопля з фаршем в духовці готується так:

  1. помийте і почистіть картоплю, натріть його на велику тертку і занурте в підсолену воду на 10 хвилин. Дістаньте картоплю, вичавіть і промокніть паперовим рушником.
  2. гриби поріжте тонкими скибочками, потім обсмажте їх на вершковому маслі. Посоліть, щоб позбутися від зайвої вологи.
  3. наріжте цибулю.
  4. форму для запікання змастіть рослинною олією і розподіліть по ній яловичий фарш.
  5. зверху на фарш викладіть обсмажені гриби. Далі присипте півкільцями цибулі і посоліть.
  6. терту картоплю розподіліть рівномірно зверху цибулі і додайте спеції.
  7. у блендері змішайте арахіс, сметану (20% жирності) і огірок. Потім посоліть і поперчіть соус.
  8. змастіть соусом всю поверхню картоплі.
  9. розігрійте духовку до 190 градусів і відправляйте в неї блюдо на 40-45 хвилин.
  10. натріть сир на велику тертку і посипте їм картоплю по-французьки за 5 хвилин до готовності.

Прикрасьте блюдо свіжими овочами і подавайте до столу.

А які рецепти з фаршем готуєте ви?

читайте також: м’ясо по-французьки з фаршем в духовці