вважаєте, що з фаршу не вийде вишукане блюдо? помиляєтеся: картопля по-французьки з фаршем переконає вас в зворотному. Блюдо прикрасить сімейну трапезу і стане яскравим акцентом святкового столу. Скористайтеся нашими рецептами картоплі по-французьки і приготуйте кулінарний шедевр.
Картопля по-французьки з фаршем в духовці: рецепт
Страви з фаршу в духовці виходять соковитими і апетитними. Картопля по-французьки не виняток.
Рецепт цього витонченого страви має аристократичне коріння: картопля по-французьки винайшов кухар з франції у.дюбуа спеціально для графа олексія орлова ще в xix столітті. Згодом фарш з картоплею в духовці став невід’ємним атрибутом його кухні.
Як приготувати картоплю з фаршем в духовці? знадобляться такі продукти:
- 5-6 середніх картоплин;
- 300 г яловичого фаршу;
- цибуля ріпчаста;
- 250 г твердого сиру;
- майонез (домашній або магазинний);
- масло рослинне;
- перець і сіль за смаком;
- зелень.
При бажанні додайте в блюдо улюблені спеції. Фарш приготуйте самостійно, а якщо немає такої можливості, беріть покупної.
Приготуйте картоплю з фаршем в духовці за такою схемою:
- помийте і почистіть картоплю, потім опустіть його в ємність з підсоленою водою на 10 хвилин. Потім наріжте картоплю тонкими кружечками, як чіпси.
- цибулю поріжте півкільцями.
- форму змастіть рослинною олією.
- поперчіть і посоліть фарш, розподіліть його рівномірно за формою.
- зверху фарш посипте цибулею. Він повинен покрити всю поверхню м’яса.
- на цибулю покладіть шматочки картоплі, посоліть, поперчіть і додайте спеції.
- намажте майонезом картоплю, прогалин залишатися не повинно.
- розігрійте духовку до 200 градусів і відправляйте в неї блюдо на півгодини.
- натріть сир на велику тертку.
- дістаньте картоплю з фаршем з духовки, посипте майонез тертим сиром і відправляйте назад.
Якщо картопля стала м’якою, а сир покрився апетитною скоринкою, страва готова. Посипте картоплю по-французьки зеленню і подавайте до столу. Блюдо поєднується з будь-якими овочами і салатами.
читайте також: камді ча: картопля по-корейськи
Картопля по-французьки з фаршем: рецепт на свято
Якщо хочете приготувати урочисту страву, яка приємно здивує гостей, то скористайтеся святковим рецептом картоплі по-французьки.
Отже, візьміть:
- 400 г домашнього яловичого фаршу;
- 5 середніх картоплин;
- 200 г свіжих печериць;
- твердий сир;
- вершкове масло;
- цибулину; огірок;
- рослинна олія;
- 200 г сметани;
- очищений арахіс;
- сіль, перець і улюблені спеції.
Попередньо посоліть і поперчіть фарш. При бажанні додайте в нього пропущений через прес часник — це додасть страві гостроти і пікантності. Печериці можна замінити лісовими грибами.
Картопля з фаршем в духовці готується так:
- помийте і почистіть картоплю, натріть його на велику тертку і занурте в підсолену воду на 10 хвилин. Дістаньте картоплю, вичавіть і промокніть паперовим рушником.
- гриби поріжте тонкими скибочками, потім обсмажте їх на вершковому маслі. Посоліть, щоб позбутися від зайвої вологи.
- наріжте цибулю.
- форму для запікання змастіть рослинною олією і розподіліть по ній яловичий фарш.
- зверху на фарш викладіть обсмажені гриби. Далі присипте півкільцями цибулі і посоліть.
- терту картоплю розподіліть рівномірно зверху цибулі і додайте спеції.
- у блендері змішайте арахіс, сметану (20% жирності) і огірок. Потім посоліть і поперчіть соус.
- змастіть соусом всю поверхню картоплі.
- розігрійте духовку до 190 градусів і відправляйте в неї блюдо на 40-45 хвилин.
- натріть сир на велику тертку і посипте їм картоплю по-французьки за 5 хвилин до готовності.
Прикрасьте блюдо свіжими овочами і подавайте до столу.
А які рецепти з фаршем готуєте ви?
читайте також: м’ясо по-французьки з фаршем в духовці