Хрусткі малосольні огірки – 4 рецепти швидкого приготування!

74

Обожнювані усіма малосольні огірочки. Способів їх приготування існує багато. Це і традиційні класичні рецепти, і приготування в пакеті. Список можуть продовжити хрусткі малосольні огірки швидкого приготування.

Швидка засолювання – це благородний жест огірочка у відповідь на всенародну любов. Він дозволяє бути у всеозброєнні, і в будь-який момент подати до столу улюблену страву. В незалежності від того, скільки часу є в запасі.

Для початку озброїмося ручкою і блокнотом, починаємо записувати рецепти. Вони дійсно класні і гідні того.

Зміст:

  • Рецепт швидких хрустких малосольних огірків
  • Як швидко приготувати хрусткі малосольні огірки з часником і зеленню
  • Малосольні огірки швидкого приготування в каструлі з яблуками
  • Хрусткі огірки на зиму без стерилізації

Рецепт швидких хрустких малосольних огірків

Огірочки по цьому рецепту відповідають назві. Вони дійсно мало засолені. Дуже ніжні на смак, і в той же час пікантні. Родзинка рецепта – використання цедри і соку лимона. Вони дозволяють огурчику швидко знайти малосольное стан. Лимонні відтінки додають готовому страві незвичайний шарм.
Результат буде незмінно хорошим, якщо ми правильно відберемо овочі, і проведемо над ними необхідні процедури.

Слово «швидкі» натякає на те, що овочі бажані невеликого і однакового розміру. Але якщо такої можливості немає, не турбуйтеся. Ми їх зможемо зрівняти ножичком.
А ось замочити огірочки в холодній воді не завадить. Хоч на одну годину. Ця процедура закличе овочі бути пружними і хрусткими, чого ми й домагаємося. Якщо огірки гіркі, то вони будуть позбавлені цього недоліку в холодній воді.

В процесі нам знадобиться ступка і тертка. Приготуйте і посуд, де будемо змішувати продукти, а потім і малосолить овочі. Це може бути і банку, і невелика каструлька. Одним словом, зручна для Вас тара.

Для засолювання нам знадобляться

  • Два кілограми огірків
  • Чорного перцю, 10 горошин
  • Запашного перцю 5 горошин
  • Чотири столові ложки крупної солі
  • Чайна ложка цукру
  • Два лимона
  • Пучок укропчика

Процес приготування

  • З чистих і сухих лимонів зніміть цедру теркою.
  • Складіть у ступку горошинки перцю, змішайте з сіллю і цукром, гарненько розітріть.
  • Надішліть цедру в ступку, перемішайте всі разом. Як шкода, що не можна передати словами аромат! Вже тільки від нього тікають слинки.
  • Видавіть сік з лимона.
  • Обмийте і наріжте кріп.
  • Огірки обмийте, відріжте хвостики з двох сторін.
  • А тепер увага – нам потрібно, щоб шкірочка на огірку злегка потріскалася. Для цього можна постукати по ній рукояткою ножа, бажано важкого. Можна простіше зробити насічки лезом ножа. Це нам потрібно для того, що – б огірок швидше ввібрав в себе принади приправи.
  • Огірки тепер поріжте. Або на поперечні шматки, або розріжте уздовж. Як Вам більше подобається. Головне – шматочки повинні бути однаковими.
  • Складіть їх у тару.
  • Посипте сумішшю з ступки, облийте лимонним соком, перемішайте.
  • Додайте ще дві столові ложки солі, перемішайте.
  • Відставте на час, всього на півгодини.
  • Перед тим, як подавати до столу, приберіть паперовим рушником зайву сіль.
  • Шкода, що ми не засікли час. Разом з замочуванням овочів в холодній воді, ми витратили близько двох годин. При цьому активного часу пішло хвилин 15-20. А результат перевершив всі очікування. Чи Не правда?
    Якщо хто не поважає цедру лимона, може замінити лимонну родзинку рецепта часниковою. А замість лимонного соку використовувати оцет. Пари столових ложок буде достатньо.

    Як швидко приготувати хрусткі малосольні огірки з часником і зеленню

    Огірок з часником і зеленню це класика жанру. Саме ця трійка зводить нас з розуму в засоленому вигляді. Не дивно, що хочеться як можна швидше похрумтіти малосольні огірочком, просоченим ароматом цих прянощів.
    Такі огірочки зручно готувати в пластмасовому контейнері з щільно прилягає кришкою.

    Готуємо швиденько інгредієнти

    • Один кілограм невеликих і щільних огірків
    • Чотири – п’ять зубчиків часнику
    • Хороший пучок зелені кропу
    • Дві столові ложки солі крупного помелу
    • Трохи петрушки
    • Кілька гілочок кінзи (за бажанням)
    • Щіпка цукру.

    І так само швиденько готуємо

  • Попередньо замочені овочі добре обмиваємо, видаляємо зайву вологу.
  • Обрізаємо кінчики з двох сторін.
  • Нарізаємо часточками або брусочками. Це залежить від розмірів відібраних огірків.
  • Часник чистимо і пропускаємо через прес.
  • Зелень промиваємо під проточною водою, струшуємо гарненько, щоб вода скла, дрібно рубаємо.
  • Всі інгредієнти складаємо в контейнер, накриваємо його. Не забудьте покласти сіль і цукор.
  • Тепер його треба добряче потрусити, щоб вміст перемішалося і початок взаємодіяти. Попрацюйте посилено хвилини
  • Контейнер нехай постоїть хвилин десять. Потім його потрібно знову струсити і відставити.
  • Протягом півгодини активні дії (струшування) потрібно провести три рази.
  • А ось тепер можна і подавати. Як раз картопелька поспіла, малосольні огірки з часником і зеленню до речі. А якщо і сальця підрізати… Ух, приємного апетиту!

    Мораль цього рецепта така – поки вариться картопля, або інше блюдо можна приготувати надзвичайно смачні та хрусткі огірочки.

    Малосольні огірки швидкого приготування в каструлі з яблуками

    Що можна сказати про цей рецепт? Тільки те, що їм потрібно обов’язково скористатися. Яблучка внесуть багату долю і ароматний букет, і по смакові достоїнства хрусткого малосольного огірочка.
    Приділіть увагу продуктам ввечері, а до сніданку на столі буде пахуче диво.

    Інгредієнти для засолювання

    • Кілограм невеликих огірків (каструльки то різні бувають, а Ви вже зорієнтуйтеся за місцем, скільки Вам потрібно)
    • Два зелених кисло – солодких яблучка
    • Зубчик часничку
    • Хороший пучок кропу, 150 грамів
    • Листя чорної смородини і вишні по 3 шт.
    • Один лист хрону
    • П’ять горошин чорного перцю
    • Лавровий листочок
    • Для розсолу – літр води і дві ст. л. солі.

    Покрокове приготування

  • Варимо розсіл. У киплячу воду покласти сіль, лаврушку, горошки перцю. Закипів добре – можна відставляти.
  • У чисто вимитих огірків відрізати хвостики.
  • Яблука вимити, розрізати на 4 частини.
  • Часник очистити, порізати невеликими шматочками.
  • Кріп також потрібно гарненько промити. Якщо гілки великі, то можна порізати на частини.
  • Листя вимити, дати стекти воді.
  • Далі кладемо все в каструлю шарами. Приправа – огірки з яблуками – приправа.
  • Лист хрону лягає на самий нижній шар. Огірки укладаються упереміш з шматочками яблук.
  • Масу залити гарячим розсолом. Придавити гнітом (покласти плоску тарілку, а на неї який – небудь вантаж).
  • Після того, як розсіл охолоне, каструлю можна ставити в холодильник.
    Чудовий рецепт – два в одному. І огірочки на славу і гарні яблучка!

    Хрусткі огірки на зиму без стерилізації

    Цей рецепт самий справжній подарунок невтомним трудівникам кухні. Він дозволить зробити запаси огірків на зиму швидко і без клопоту. Ні тобі закочування, ні тобі стерилізації. А в коморі будуть красуватися баночки з чудовими огірочками.

    Хочу ще додати, що швидкий спосіб ще і самий надійний. При маринуванні ексцеси бувають різні – то кришки погані трапляються, то банки здуваються, то сорт огірків виявився непридатним для засолювання. І це після стількох трудів!

    А тут особливих премудростей не потрібно, та й часу йде зовсім мало. А огірочки виходять пружні, хрусткі, з умопомрачающим ароматом.

    Що нам потрібно приготувати для однієї трилітрової банки

    • Огірків – 1,5 – 2 кг (по можливості однакового розміру)
    • Води холодної очищеної 1,5 л
    • Солі – 3 ст. л.
    • Корінь хрону
    • Два листків хрону
    • Половину гіркою перчинки
    • Пару зубчиків часничку
    • Листя смородини і вишні (штучки по 3-4)
    • Кріп з парасольками
    • Гілочка тархун (естрагон).

    Приготування

  • Огірки потрібно попередньо залити холодною водою на 2-3 години.
  • У цей час добре вимити банку. Обдавати пором її не потрібно.
  • Вимити всю зелень, листочки, дати стекти воді.
  • Кріп порізати на шматки, зазвичай це великі гілки.
  • Листя хрону теж можна порізати, якщо сильно великі.
  • Часник очистити, розділити на невеликі частини або пластини.
  • Корінь хрону очистити, вимити, розділити на декілька частин.
  • Відкласти в сторону трохи кропу і листя хрону.
  • На дно банки покласти всю приправу, крім відкладеного.
  • Прим’яти, щоб присіла і займала менше місця.
  • Потім укладати огірки. Робити це потрібно вертикально, щоб помістилося більше.
  • Тепер потрібно всипати у банку сіль.
  • Залити воду.
  • Наверх укласти відкладену приправу.
  • Закрити капроновою кришкою.
  • Потрясти банку, щоб сіль розчинилася. Все готово!
  • Віднести в комору, або спустити в льох. Така закупорка буде відмінно зберігатися довгий час. Продовження для тих, у кого немає холодних комор і погребів
  • Банку з огірками коштує дві доби. Там вже почався процес бродіння, що нам і потрібно.
  • Потім розсіл потрібно злити в каструлю, закип’ятити.
  • Нехай покипить хвилини 3.
  • Залити гарячим розсолом банку з огірками, закатати залізною кришкою.
  • Розсіл буде мутний, не переживайте. Все так і треба. При кімнатній температурі такі баночки стоять чудово. Та й огірочки будуть відмінними!

    І все ж таки – хто не ризикує, той не їсть малосольних огірків пізньої осені і навіть взимку. Це я до того, що навіть в квартирі можна знайти місце, щоб зберегти баночку, іншу під капроновою кришкою. Та хоч той же балкон.

    Кажу так, тому що це перевірено на особистому досвіді. Заради такої смакоти можна і спробувати. Та й стояти вона довго не буде. Смачно, з’їсте.

    Однак потрібно зазначити, що огірки, приготовані таким способом, не всім можуть підійти. Вони відрізняються кисленьким смаком. Хворі шлунки можуть запротестовать.

    Але навіть тим, хто вважає за краще мариновані огірки, я б радила баночки дві – три заготовляти швидким способом. Його ще називають простим, бродячим. Кисленький, пружний огірочок буде особливо хороший для салатів, розсольників, солянок.

    Смачних Вам малосольних огірків до столу і вдалих заготовок на зиму!

    Джерело: http://papaznaet.com.ua/