Страви високої кухні і з чим їх їдять

4

Всі знають, що мода ніколи не стоїть на місці, і не тільки одяг з аксесуарами варті нашої уваги. Щорічно кулінарія підносить нові, щораз цікавіші, поєднання від найкращих шеф-кухарів світу. У приготуванні їжі немає межі фантазії, і іноді навіть самі божевільні комбінації продуктів знаходять свою цільову аудиторію.Страви високої кухні все частіше стали з’являтися не тільки в ресторанах, але й у будинках досвідчених господинь.

Новинки кулінарії минулого року

Зміст статті:

  • 1 Новинки кулінарії минулого року
  • 2 Модні страви цього року

Перед тим, як розглянути новинки кулінарії прийшов року, давайте згадаємо, що приніс нам попередній. Що ж користувалося попитом серед рестораторів і домогосподарок в минулому році:

  • Свою аудиторію встигли напрацювати морепродукти і риба, особливо звертали увагу на раків і кальмарів.
  • Як не дивно, повсякденна гречка теж не залишалася позаду, до неї подавали різні соуси і м’ясо.
  • Свої позиції не здавала і азіатська кухня, суші і роли давно полюбилися і стали навіть більш затребуваними.
  • Так само в минулому році люди загорілися ідеєю здорового харчування, і тому розширився асортимент смузі, з’явилося кілька варіантів хліба і пасти без глютену.
  • Не забули і про вегетаріанців, в ресторанах стали все частіше готувати страви з овочів, фруктів і злакових культур.
  • Підводячи підсумок, можна сказати, що кулінарія йде тільки вперед і від кожного нового року можна очікувати чого завгодно, меню ресторанів будуть пістрявити незвичайними кулінарними хітами знову і знову.

    Модні страви цього року

    У новому році модні страви дещо зміняться, але і попередні навряд чи втратять свою аудиторію. Страви високої кухні будуть далі радувати своїх споживачів і, звичайно ж, додадуться рецепти та види оформлення, але є продукти, які будуть лідирувати.

    У новому році веганів і вегетаріанців буде більше і тому на полицях магазинів і в меню закладів ресторанного господарства стане з’являтися велика кількість рослинних жирів, заміна молока тваринного походження на молоко злакових.

    Стане більш відомої страви, приготовлені за рецептами з країн Близького Сходу. Особливо стане помітно велика кількість спецій. Світ активно бореться з відходами, це стосується і шеф-кухарів, тому що в цьому році будуть намагатися використовувати продукт «від» і «до», не викидати шкірку, а знаходити їй застосування.

    Мабуть, сама незвичайна новинка кулінарії – це додавання газу в чай і каву. Як би дивно це не звучало, але подібна техніка приготування звичних напоїв буде все частіше з’являтися в меню закладів ресторанного господарства.

    Не кажучи про новинки, не згадати, що молекулярна кухня набирає обертів. Насправді, вона з’явилася досить давно, приблизно в 70-х роки минулого століття, але в маси потрапила зовсім недавно. У поточному році ми ще не раз почуємо про новинки в цьому виді приготування. Якщо ви хоча б раз бачили і пробували подібну їжу, то точно не залишилися байдужі. Незвичайний смак, вишукані поєднання продуктів, трохи космічний вигляд, користь для організму.

    Коли ми говоримо про молекулярну кухню, то уявляємо щось дуже складне і цілу лабораторію з вченими, але насправді її цілком можна втілити у себе вдома. Найпростіше — це молекулярне яйце. Для його приготування знадобиться відправити каструлю з яйцями в духовку на дві години при температурі 64 градуси. Смак вас порадує.

    Увага! Страви високої кухні, молекулярна кухня і самі незвичайні поєднання продуктів створені, щоб ви спробували, знайшли щось собі до душі і, можливо, втілили в життя на своїй кухні. Не бійтеся експериментів в їжі, пробуйте щось нове. Висока кухня це не щось далеке і невідоме, а цілком реальний спосіб порадувати себе. Головне в гонитві за модою на кухні не забути, що ж ви насправді любите.

    +1
    Твітнуть
    Поділитися
    Поділитися