Прості страви з курячого філе

7

Прості страви з курячого філе – відмінне рішення для новорічного столу.

Куряче філе – дуже смачне, ніжне, соковите, і разом з тим низькокалорійне м’ясо.
Легке в приготуванні, воно завоювало популярність серед більшості господинь.
Прості страви з курячого філе можна приготувати як в звичайний день, так і урізноманітнити ними святкову вечерю, і новорічний стіл не буде винятком. Серед таких страв і куряче філе з овочами, і салати з курячим філе, і різні курячі котлети, ковбаси, буженина і шашлик із курячого м’яса.
Ось деякі варіанти страв з курки до новорічного столу.

Куряче філе з овочами

Зміст статті:

  • 1 Куряче філе з овочами
  • 2 Салати з курячим філе
  • 3 Як прикрасити новорічний стіл?
  • Сир фета розминаємо з бланшованим подрібненим шпинатом і спеціями. На курячому філе робимо гострим ножем по три або чотири (в залежності від розміру кожного філе) надрізу, і викладаємо у форму для запікання. Фаршируємо надрізи філе сумішшю з шпинату і фети. При 200 градусах в духовці запікати потрібно 20 хвилин. На стіл подати куряче філе з овочами (помідорами, огірками, солодким перцем).
  • Куряче філе розрізати на два шари, не доводячи надріз до краю з одного боку. Між двома отриманими шарами укласти кільця помідор і тонкі скибочки твердого сиру. З’єднати шари філе, проколів їх наскрізь зубочистками. У такому вигляді викласти філе на лист і запікати при 180 градусах від півгодини до сорока хвилин. Перед подачею на стіл зубочистки з філе краще вийняти.
  • Куряче філе, кабачки цукіні, солодкий перець промити, очистити, нарізати кубиками. На оливковій олії обсмажити м’ясо до золотистого кольору, після чого додати в сковороду овочі, перемішати їх з куркою і згасити ще три хвилини. Потім приправити томатною пастою і спеціями і готувати овочі ще хвилин п’ятнадцять.
  • У розігріту сковороду налити оливкову олію шаром, повністю покриває її дно. Додати в масло подрібнену цибулю і часник зі спеціями і трохи підсмажити. Потім всипати в сковороду куряче філе, нарізане дрібними скибочками і смажити, перемішуючи, до рум’яної скоринки. Взяти артишоки, промити, очистити від ніжок і пелюсток, щоб було видно їх серцевини. Разом з філе смажити артишоки, поки їх серцевини не стануть м’якими. Пом’якшити страва білим вином і лимонним соком і тушкувати до вивітрювання винного запаху.
  • Салати з курячим філе

  • Смажене куряче філе і картоплю, нарізані тонкими скибочками (їх можна підсмажити як окремо, так і разом), порізані соломкою свіжі огірки, тонко нашаткована капуста, натерті на середній тертці буряк і моркву (свіжі) – все це перемішати з майонезом і спеціями – і салат готовий.
  • Робимо салат шарами: дрібні шматочки відвареного курячого філе, корейська морква, натерті на тертці білки варених курячих яєць, тертий плавлений сир, знову куряче філе скибочками, тонкі кружечки стиглих ківі, жовтки варених яєць, подрібнені на крупній тертці. Кожен шар, окрім сиру, ківі і жовтків, змащуємо майонезом і приправляємо сіллю і спеціями за смаком. До столу подати після пари годин просочення салату.
  • Куряче філе і яйця відварити (окремо), охолодити і нарізати кубиками. Перемішати, додати до них нарізані такими ж кубиками мариновані огірки, подрібнений лук зелений і часник, тертий твердий сир, горошок зелений консервований, майонез і спеції. Перемішати, викласти на тарілку і подавати до столу.
  • Ріпчасту цибулю (бажано фіолетовий), подрібнити і полити свіжим лимонним соком. Будь-яке рослинне масло змішати з соком апельсина, декількома краплями розтопленого і охолодженого меду, соєвим соусом і спеціями. Отриману суміш добре збити – це буде заправка до салату. Куряче філе нарізати великими, але тонкими шматками й відбити. Натерти відбите м’ясо спеціями і обсмажити на будь-якій рослинній олії, потім нарізати невеликими шматочками. Очистити і розділити на часточки грейпфрута (краще рожевий), півкільцями нарізати свіжі огірки. На листя салату викласти вимочений в соку лимона цибулю, філе, огірки і грейпфрут. Полити заправкою салат перед подачею на стіл.
  • Ось такі цікаві і прості страви з курячого філе можна приготувати до новорічного столу.

    Як прикрасити новорічний стіл?

    Безсумнівно, салати з курячим філе і куряче філе з овочами, красиво викладені у святковій посуді, будуть прикрасою столу. Але все-таки, потрібно придумати, як прикрасити новорічний стіл.

    Прикрасами столу можуть бути:

    • загальні символи нового року ялинки в різних формах, сніжинки, новорічні кулі, шишки, гірлянди і свічки, штучний сніг, діди морози і снігуроньки, імітації маленьких подарункових коробочок і червоних мішечків, серпантин і мішура;
    • символи наступаючого року: собачки в різних формах – на серветках, на тарілках і вилках, статуетки та свічки у формі собачок, можна навіть пошити для гостей чохли на стільці з тканини з малюнками собачок. І, звичайно ж, потрібно додати до декору столу більше жовтого і золотого кольору – адже ми зустрічаємо рік жовтої собаки.

    Причому вся ця новорічна символіка може бути використана як в сервіровці столу, так і у викладенні і прикрасі святкових страв.
    При підготовці новорічного столу слід пам’ятати – святковий настрій створюється не тільки смачними стравами, але і красою їх подачі.

    +1
    Твітнуть
    Поділитися
    Поділитися