Документи для оформлення закордонного паспорта нового зразка 2018

3

Щоб залишити Росію і потрапити в іншу країну, необхідно спочатку оформити закордонний паспорт. Не важливо куди ви їдете і навіщо. Цей документ повинен бути з вами скрізь, після перетину кордону. Для його отримання, потрібні деякі формальності. Які документи для оформлення закордонного паспорта нового зразка 2018 потрібно взяти з собою для подачі заявки, читайте далі.

Закордонний паспорт нового покоління видається на десять років. У ньому вписуються біометричні показники людини — скануються відбиток пальця. Дані показники зазначаються у дорослих і підлітків, які досягли 12-річного віку. Його може отримати кожен бажаючий. Але перед цим, треба зібрати цілий список необхідних офіційних папірців.

Документи для повнолітньої

Зміст статті:

  • 1 Документи для повнолітньої
  • 2 Для дітей від 14 до 18 років
  • 3 Заповнення анкети
  • 4 Важливо!

Щоб доросла людина зміг отримати заграничник, для початку йому треба розібратися з тим, які папери йому необхідні. Тому ми склали цілий перелік різних папірців.

  • Дві заповнені анкети для отримання.
  • Паспорт громадянина Росії.
  • Копія трудової книжки (якщо працюєте). Пенсіонерам і безробітним надати оригінал книжки. Студенти повинні показати папірець із закладу, в якому проходять навчання.
  • Військовий квиток і ксерокс (для військових від 18 до 27 років). Для поки ще не службовців потрібно надати підтверджуючий документ з військкомату, оформлений за формою під номером 32.
  • Заграничник (при наявності).
  • Дозвіл від командування.
  • Квитанція про сплату держмита.
  • Особиста фотокартка громадянина (дві штуки з дозволом 3,5х4,5).
  • Для дітей від 14 до 18 років

    Пакет документів для особин, яким ще не виповнилося 18 років, трохи не такий, як у дорослих.

  • Заповнена анкета.
  • Паспорт та його ксерокопію (якщо є).
  • Свідоцтво про народження і ксерокс.
  • Підтвердження громадянства і ксерокс.
  • Заграничник (при наявності).
  • 2 фотографії.
  • Квитанція про сплату мита.
  • Якщо оформляти через «Держпослуги», то обов’язково потрібно мати номер СНІЛС.
  • Заповнення анкети

    Щоб отримати заграничник, для початку потрібно заповнити спеціальну анкету. При цьому треба мати з собою: паспорт, поштовий індекс, документ, який підтверджує ваше сімейне становище, закордонний паспорт (якщо робили раніше). Військовий квиток для чоловіків, які служили за останні десять років. Для індивідуальних підприємців також важливо показати свідоцтво про постановці на облік.

    Для осіб, яким не виповнилося 18 список паперів трохи відрізняється. Їм знадобляться: паспорт (якщо отримали), св-во про народження, громадянство дитини (при наявності), паспорти батьків і попередній заграничник, якщо оформляли.

    Дані анкети можна завантажити з інтернету і заповнити самостійно, бажано за допомогою комп’ютера. При заповненні від руки, треба писати правильно і розбірливо. Якщо хочете прискорити процес отримання документів, необхідно правильно заповнити всі пункти і при залишенні підпису не виходити за межі поля.

    Важливо!

    Для отримання закордонного паспорта більше не потрібно брати з собою трудову книжку і звіряти заповнену анкету з роботодавцем теж не треба. Якщо оформляєте заграничник дитині, його присутність при цьому обов’язкове. Відбитки пальців можуть взяти тільки у дитини, якій вже виповнилося 12 років. При направленні у відрядження необхідно отримати клопотання від компанії для отримання нового закордонного паспорта.

    Мешканці Калінінградській області не повинні оплачувати держмито. Так само як і ті, які живуть на півострові Крим, при подачі першої заявки можуть не платити. Всім іншим доведеться оплачувати повну вартість. При замовленні паспорта в мережі через «Держпослуги» кожен отримує 30% знижку на отримання біометричного зразка. Ціна на старий зразок не змінилася. Його можливо оформити за тією ж доступною ціною.

    При подачі заявки в рідному місті, в якому приписані, вже через місяць ви зможете отримати закордонний паспорт. Якщо ви володіли секретною інформацією, то зможете отримати його через три місяці. Без прописки доведеться чекати цілих чотири місяці. Виняток роблять лише в тому випадку, якщо потребуєте в екстреному перетині кордону. Тоді вам видадуть в руки новенький паспорт вже через 4 дні. Але для цього повинна бути дуже вагома причина і підтверджують папери.

    +1
    Твітнуть
    Поділитися
    Поділитися